Att bli konsult som psykolog kan vara en väldigt bra idé om du gillar de fördelar som konsultlivet för med sig. Några exempel på dessa är att du kan få resa i arbetet, får mer flexibilitet samt får prova på att jobba på flera olika arbetsplatser. Psykologer som arbetar som konsulter kan nämligen hoppa in tillfälligt och jobba för olika uppdragsgivare. Läs vidare för att få mer info om de möjligheter som en tillvaro som konsult för med sig!

4 skäl att bli konsult som psykolog i dagens arbetsklimat

Vill du få några exempel på fördelarna med att bli konsult som psykolog? Genom att välja denna inriktning i karriären kan du åtnjuta fördelar som dessa:

  • Flexibilitet. En av de riktigt stora fördelarna med att jobba som bemanningskonsult inom psykologyrket är att denna tillvaro är väldigt flexibel. Du kan till exempel välja var och när du ska arbeta samt vilken typ av arbete du vill ägna dig åt. Denna flexibilitet gör det enklare att skapa en bra och hälsosam balans i livet. Du kan nämligen i högre grad forma ditt arbete utifrån dina personliga preferenser.
  • Efterfrågan. Det finns en stor efterfrågan på kompetenta psykologer i stora delar av Sverige. Därmed kan du få en stadig ström av jobbmöjligheter och uppdrag av olika slag genom att välja konsultlivet. Dessutom kan du ofta få lite bättre betalt genom att jobba för ett bemanningsföretag. Som om inte detta vore nog kan du även få en bred arbetslivserfarenhet och kanske även specialisera dig inom något specifikt område.
  • Variation. Ett väldigt varierat arbete väntar på dig om du väljer att bli konsult som psykolog. Du får nämligen chansen att jobba för olika arbetsgivare och därmed komma i kontakt med många olika kollegor och patienter. Därmed kan du få behandla flera olika patientgruppen och använda dig av flera olika behandlingsformer.
  • Lönelyft. Du kan ofta få ett lönelyft genom att börja jobba som psykolog via bemanning. Detta då bemanningsföretagen generellt sett betalar väldigt konkurrenskraftiga löner till sina konsulter. Dessutom kan du även få resor och boende betalt om du jobbar för ett bra bemanningsbolag och ska arbeta på en annan ort.