Oavsett om du är en ivrig löpare eller gillar att promenera finns det flera hälsofördelar med fysisk aktivitet. Även små uppgifter, som att gå ut ur huset och böja knäna för att plocka upp tidningen, kan betraktas som motion. Om du inte är van vid regelbunden motion bör du börja i liten skala och gradvis öka din aktivitetsnivå.

Kom ihåg att det är bättre att vara frisk än att vara ledsen. I den här artikeln får du några tips som hjälper dig att komma igång på vägen mot bättre hälsa.

Det är viktigt att inse att motion är viktigt för vår hälsa. Det finns många sätt att ägna sig åt fysisk aktivitet, från milda promenader till rigorösa maratonlopp. Fördelarna med motion sträcker sig från förbättrat humör till viktkontroll. I gamla tider använde människor fysisk träning för att förbättra bentätheten, muskelstyrkan och till och med sitt humör. Numera är människor över hela världen mer benägna att idrotta, motionera och delta i aktiviteter som hjälper dem att hålla sig i form. Som ett resultat av detta kan vi alla skörda fördelarna med regelbunden motion.

Fysisk aktivitet är inte bara viktigt för vår allmänna hälsa, utan förbättrar också vårt humör och sexliv. Forskning visar att regelbunden motion kan bidra till att förhindra övervikt och förbättra ditt sexliv. Dessutom kan motion hjälpa dig att leva längre genom att förbättra ditt sexliv. Motion är fördelaktigt för både män och kvinnor i alla åldrar och konditionsnivåer. Så rör på dig och njut av alla dess hälsofördelar! Du kommer att bli gladare och mer energisk!

Fördelar med aerob träning

För att påbörja någon typ av aerob träningsprogram är det viktigt att du tar hänsyn till din konditionsnivå och dina mål. Om du aldrig har tränat förut kan du överväga att sätta upp små mål till att börja med. Kontrollera alltid med din läkare innan du börjar ett nytt träningsprogram. Du kanske har hälsoproblem eller inte har varit aktiv på ett tag. Om du dessutom är nybörjare på aerob träning kanske du vill börja långsamt och gradvis öka din aktivitetsnivå med tiden.

Aerobisk träning gynnar nästan alla. Men innan du börjar med någon träningsrutin bör du söka råd hos en läkare för att försäkra dig om att du inte har några hälsoproblem. Dessutom bör personer med kroniska sjukdomar söka läkarens godkännande innan de påbörjar något träningsprogram. Nybörjare bör börja långsamt och gradvis för att minimera risken för skador. Aerob träning kan också förbättra balansen, de mentala funktionerna och blodflödet. Nedan listas några fördelar med aerob träning. Om du vill veta mer kan du läsa om några av de vanligaste fördelarna med aerob träning och hur du kan börja.

För nybörjare bör du sträva efter en måttlig hjärtfrekvens vid aerob träning. Sikta på sjuttio till åttio procent av din maximala hjärtfrekvens. Om du inte kan prata betyder det att du inte tränar med tillräckligt hög intensitet. När du har uppnått det kan du öka intensitetsnivån genom att öka längden på dina träningspass. Under denna tid kommer du att kunna tala bekvämt utan att bli andfådd. Om du upplever ömhet eller oväntad smärta bör du minska träningsintensiteten.

Hur man utför en övning med dips

En dips-övning kan vara det bästa sättet att stärka armarna och tonifiera magmusklerna. Den har dock också sina nackdelar. Ett dåligt grepp och dålig kroppsmekanik kan till exempel leda till smärta i handleden, vilket begränsar muskelaktiveringen i hela kroppen och minskar övningens effektivitet. Se därför till att du krossar handtagen med händerna och behåller ett starkt grepp när du utför den här övningen. Här är några tips som hjälper dig att komma igång:

Begynna med ett neutralt ryggläge och rak övre ryggrad. När du sänker dig försöker du att inte krama ihop axlarna runt öronen. Försök att hålla den övre ryggraden rak, eftersom detta håller axlarna centrerade och förhindrar att axlarna rullar tillbaka. Var uppmärksam på hur mycket du belastar dina axlar och försök att inte sänka mer än vad du bekvämt kan bära. Undvik att låsa in armbågarna i början av rörelsen eftersom det kan orsaka axelskador.

När du väl behärskar grunderna i dips kan du lägga till vikt till din rutin. Tillägget av en hantel kommer att öka övningens svårighetsgrad, så se till att du övar rörelsen med lätt vikt för att undvika skador. Alternativt kan du använda en medicinboll. Du kan också använda en gymnastikring för att öka motståndet. Med denna mångsidiga träningsutrustning kan du utföra dips på ett säkert sätt samtidigt som du maximerar muskelrekryteringen.

Hur du får ut det mesta av din Burpees-övning

För att få ut det mesta av din burpeesövning måste du känna till rätt form och teknik. I den här artikeln beskrivs det korrekta sättet att utföra burpees och hur du skalar volymen. Här är några tips:

Ställ dig i en pushup-position och sänk sedan kroppen till en knäböjsposition. Placera händerna vid låren och sparka in fötterna i en pushup-position. Sänk genast bröstet och böj det upp mot marken. Kom sedan tillbaka till utgångspositionen och upprepa. Om möjligt, sträva efter att utföra så många burpees som möjligt på en minut. Det här träningspasset kommer att ge dig flexibilitet och styrka för att erövra alla träningsmål.

När du utför burpees ska du alltid försöka hålla kroppen i rätt riktning. Dina axlar och höfter ska vara lätt böjda. Din haka ska vara inåtvänd. När du är i rätt linje hoppar du fötterna mot händerna och återgår sedan till startpositionen. Fortsätt att upprepa på ett kontrollerat sätt tills du har genomfört det antal repetitioner du vill. När du har lärt dig rätt form kan du tryggt gå vidare till nästa övning.

När du utför burpees ska du fokusera på att slutföra varje rep effektivt. Undvik att slösa energi och trötthet genom att utföra burpees för snabbt. Om du inte kan göra detta kommer du att sakta ner och bli trött snabbare. Så kom ihåg att burpees inte är för nybörjare. Även om de kan vara svåra att utföra är de den perfekta övningen för alla träningsrutiner. Och om de utförs på rätt sätt hjälper de dig att förbättra din uthållighet och styrka.