En av de största orsakerna till att människor slutar träna är bristande intresse. Men det finns många anledningar till att motionera – från fördelarna med bättre humör till förbättrad sömn och kroppskemi. Hälsoexperter rekommenderar att vi gör 30 minuters måttlig fysisk aktivitet varje dag. Även om du aldrig har tränat tidigare är det bra att börja smått och arbeta dig upp till den rekommenderade mängden. Här är några förslag:

Regelbunden motion förbättrar ditt humör, får dig att sova bättre och ökar till och med sexlivet. Det förbättrar din mentala hälsa genom att minska stress och få dig att må bättre överlag. Även en blygsam mängd motion har fördelar som varar hela livet. Regelbunden motion är också till hjälp för människor i alla åldrar och konditionsnivåer för att hantera psykiska problem. Det ger också år till ditt liv, så missa inte den här möjligheten.

Om du har fysiska begränsningar bör du prata med din läkare om träningsprogram. Ett måttligt träningsprogram på 30 minuter fem gånger i veckan bör räcka. Om du har en kronisk sjukdom eller hälsoproblem bör du dock börja långsamt och öka dina pass i enlighet med detta. Du kan till exempel börja med två 15-minuterspass eller tre 10-minuterspass i veckan. Det viktiga är att gradvis öka tiden och intensiteten i din träning. Om du är nybörjare på träning bör du rådgöra med din vårdgivare för att försäkra dig om att din nya rutin inte kommer att störa ditt nuvarande tillstånd.

Utförande av aerobiska övningar ökar din hjärtfrekvens och andningsfrekvens. Det förbättrar också din blodsockerkontroll och hjälper till med viktkontroll. Det är viktigt att rådgöra med din läkare innan du påbörjar ett aerobt träningsprogram. Rätt intensitetsnivå beror på dina mål, begränsningar och nuvarande konditionsnivå. Du bör inte överskrida 80 % av den rekommenderade hjärtfrekvensen om du har hjärt- eller andningsproblem. Du kan också överväga yoga för flexibilitet. Denna typ av träning hjälper dig också att bli mer flexibel, vilket är viktigt för vardagliga aktiviteter.

Fördelarna med andningsövningar

Lär dig att andas djupt för att lindra stress och förbättra lungfunktionen. Det finns många andningsövningar att välja mellan, och du kanske hittar en som fungerar bra för dig. Välj en bekväm position för att öva dessa övningar. Kom ihåg att andningen kan kännas svår när du försöker tvinga den, så försök att välja en plats där du kan slappna av bekvämt. Helst bör du öva den här andningsövningen två gånger om dagen, och hitta en plats där du inte känner dig stressad eller pressad.

Den yogiska andningsövningen har visat sig öka lungkapaciteten och förbättra idrottsprestationen. En studie av unga simmare visade att diafragmatisk andning förbättrade den atletiska prestandan. Forskarna testade 13 friska personer. Forskarna fann att diafragmatisk andning förbättrade balansen och minskade PTSD-symptomen hos amerikanska militärveteraner. Som ett resultat av detta kan andningsövningar hjälpa till att hantera kroniska smärttillstånd. Om du vill veta mer om andningsövningar kan du läsa vidare! Du kanske blir förvånad över de många fördelar som dessa övningar kan ha.

En av de stora fördelarna med diafragmatisk andning är att den minskar andningsarbetet, förbättrar den ventilationsmässiga effektiviteten och hjälper patienterna att tolerera träning bättre. Alla typer av andningsövningar är dock inte likadana. I den här studien bedömde vi om djupandning under NB förbättrar andningskapaciteten och minskar risken för bröstinfektioner. Kvinnor presterade bättre under NB-övningarna oavsett vilka instruktioner de fick. Den här studien visar att övningen med diafragmatisk andning kan hjälpa patienter med olika medicinska tillstånd och är lätt att lära sig.

Typer av konditionsövningar

Du kan göra olika typer av konditionsövningar för att öka din kardiovaskulära kondition. Aktiviteter med måttlig intensitet inkluderar raska promenader, vattenaerobics, dans, trädgårdsarbete och tennis (dubbelspel). Intensiv träning å andra sidan kräver högre ansträngning och orsakar mer svettning. Exempel på aktiviteter med hög intensitet är löpning, rephoppning och tungt trädgårdsarbete. Nedan följer några exempel på aeroba övningar som är lämpliga för alla konditionsnivåer.

Du kan börja med att utföra 5-10 minuters lätt aerob aktivitet. Öka gradvis intensiteten på din aktivitet. För att undvika skador bör du börja långsamt och gradvis öka tiden du tränar. När du har avslutat din konditionsövning bör du svalka av genom att sträcka ut musklerna och sänka pulsen. Upprepa sedan samma stretchövningar som du gjorde under uppvärmningen. Om du har tränat överkroppen kan du prova att göra stretchövningar för bröst och armar. Kom ihåg att röra dig långsamt och undvik ryckiga rörelser under denna process.

Fitnessaktiviteter har förändrats under de senaste decennierna. En gång i tiden var de vanliga och omfattade jogging, aerobics och bodybuilding. I dag har de expanderat betydligt för att tillgodose den aktiva befolkningens olika behov. Aktiviteterna omfattar nu bland annat funky aerobics, kettlebellträning, coreträning och pilates. Alla dessa aktiviteter kräver stretching. Det är alltså viktigt att hitta något som du tycker om och hålla dig till det. Så fortsätt läsa för att lära dig mer om fitnessaktiviteter. De är viktiga för att bibehålla en frisk kropp och ett friskt sinne.

Att adekvat aerob träning förbättrar ditt hjärta och dina lungor och ökar din känsla av välbefinnande. American College of Sports Medicine rekommenderar att du gör minst 150 minuter måttligt intensiv träning i veckan. Genom att passa in motion i ditt dagliga schema kommer du att bli förvånad över hur snabbt du kommer att se resultat. Men hur är det med din allmänna hälsa? Om du inte får tillräckligt med sömn kan du riskera att drabbas av en stroke eller annan sjukdom.