Många av oss kanske tror att det inte går att byta ytterdörrs handtag. Verkligheten är dock att du kan välja att omforma din dörr och det är handtag så att den matchar din personliga stil. Oavsett om du letar efter ett helt nytt utseende eller helt enkelt vill matcha ett dörrhandtag som redan är på plats, är det möjligt att skapa din egen design och få den att passa in i din stil.

Besluta om vilken stil som du vill använda med din ytterdörr handtag beror på hur mycket du vill investera i dem. Föredrar du att de är moderna eller antika? Du kan välja mellan flera olika utföranden och mönster som kan matchas med ett antal andra komponenter i ditt hem, till exempel dina belysningsarmaturer, ditt golv och dina fönster. Du kan också välja mellan en mer modern eller en mer traditionell look till dina dörrhandtag. En modern stil kommer att innehålla en solid ram, släta kurvor, eller en metallram. Traditionella handtag är vanligtvis tillverkade av smidesjärn, men kan också innehålla stål dubbar som är anslutna till en metallram.

Materialval och stil

Det finns flera olika färger och stilar tillgängliga. Till exempel kan du välja ett läderhandtag, vilket är ganska populärt, eller ett mässingshandtag. Det finns också olika ytbehandlingar för handtagen, som kan innehålla en färdig brons eller borstad krom. Du kan även välja en antik stil, som är ganska vacker och kommer att ge ditt hem en mycket rustik och gammal värld utseende.

Vissa innerdörrar kommer att kräva att du tar bort och måla om ramen medan andra kommer med något extra arbete som krävs. Om du väljer att köpa en matchande dörrhandtag, då måste du veta vilken del av dörren du vill matcha för att få en matchande del av handtaget. Handtaget kan matcha valfritt antal olika områden i hemmet, inklusive kök och badrum.

Ändra ytterdörren handtagen är ett bra sätt att uppdatera ett hus och få det ser ut som en helt ny fastighet. Kom ihåg att när du väljer handtagen som du måste se till att de är kompatibla med resten av fixturer och hårdvara som ingår i ditt hem. Du kanske också vill överväga att ändra vilken typ av trä som du använder, liksom.

Besök denna sida storviksbygg.se om hantverkstjänster.