Att äta kosttillskott kan bidra till att motverka inflammationer, men också minska upplevelsen av smärta. Inflammationer är en vanlig orsak till smärta bakom ryggont, inte minst för de som har stillasittande kontorsjobb, eller de som inte regelbundet motionerar eller tränar sina ryggmuskler.

Kosttillskott som används för att lindra ryggont har vanligtvis minimala biverkningar. Om man inte känner sig trygg med vad som orsakar ryggvärken bör man givetvis konsultera en läkare. Många människor lider dock av helt ofarlig, men ack så irriterande ryggont, och då kan det vara bra att veta vad som skulle kunna vara till hjälp.

Ofta är dessa tillskott inte svåra att få tag på. En del odlar dem själv, medan andra känner sig oerfarna vad man bör göra med dem, även om man har dem antingen i trädgårdslanden eller i affären. Somliga tycker helt enkelt inte om smaken, i tillskottets mest naturliga form. Då kan det vara praktiskt att få i sig dem i smidiga kapslar eller genom pulver man doserar.

Ingefära i kapslar

Oavsett om man tar ingefära genom en dosering av kapslar eller om man använder sig av roten direkt, så har ingefära en dokumenterad hälsoeffekt inom en rad området. För ryggvärk är roten något smärtstillande, den minskar också värk vid specifika sjukdomar som artros och reumatism. Ingefära hjälper även till att hämma inflammationer.

Nypon i soppa, kapslar eller pulver

C-vitamin finns det gott om i nypon och studier har visat att nypon kan ge en större rörlighet, med mindre smärta, vilket gör nypon som en lämplig ingrediens i tillskott mot ryggvärk. Ofta tas nypon i pulver eller kapslar av exempelvis de som lider av artros.

Gurkmeja har många antioxidanter

Gurkmeja har använts sedan länge i olika asiatiska folkmediciner, då växten ger effekt både genom att minska smärtan men också minska inflammationen bakom. Gurkmeja är nämligen starkt berikad med antioxidanter som hjälper kroppen på bästa sätt. Har man inte en egen gurkmeja-odling som man vet hur man bör ta tillvara, så finns gurkmeja i en rad kosttillskott som bör fungerar lika bra.

Det finns de som som säger att kosttillskott inte är naturligt även om produkten kommer från naturliga råvaror, oavsett var man står så får man se fördelarna med kosttillskott mot att kanske istället ha ett underskott av vissa vitaminer i kroppen som kan vara betydligt skadligare.