Skinroller

Har du hudrelaterade problem såsom tecken på åldrande, hyperpigmentering, akne eller pormaskar? Nu finns en lösning på dina problem. Det finns många fördelar med micro needling som en metod för behandling av din hud. Oavsett om du vill behandla akne, torr hy, ärrbildning, få din hud att se yngre ut, eller någonting helt annat, är det svårt att föreställa sig ett hudproblem som inte kan behandlas med hjälp av micro needling.

Med det sagt bör du aldrig använda metoden på öppna sår. Det vore nämligen kontraproduktivt att punktera eller bidra till ytterligare inflammation i befintliga sår. Avstå därför från att behandla såriga områden på din hud. Nedan följer några av de främsta fördelarna med micro needling.

Förebygg förtida åldrande

På ett liknande sätt som du genom micro needling kan behandla rynkor har du även möjlighet att förebygga och motverka förtida åldrande av huden. Detta åstadkoms genom att du främjar produktionen av elastin och kollagen. Genom att göra huden tjockare, starkare och mer elastisk, samtidigt som den repareras, kan du med hjälp av micron needling motverka tecken på åldrande. Du får en starkare och mer ungdomlig hud, vilket är någonting som många av oss eftertraktar.

Behandla hyperpigmentering

Hyperpigmentering är ett tillstånd som leder till en ojämn hudton där vissa områden av huden har en mörkare färg än den omgivande huden. Hyperpigmentering är väldigt påtagligt och kan ge upphov till osäkerhet och en försämrad självbild hos den drabbade. Som tur är går det att behandla detta tillstånd med micro needling. Genom att bidra till att det översta lagret hud avlägsnas kan denna metod tona ner effekterna av hyperpigmentation och till och med avlägsna dem helt.

Motverka förstorade porer

Igentäppta och förstorade porer är någonting som inte bara ger din hy ett mindre attraktivt utseende, utan även kan leda till större problem såsom ett hudlager som är alltmer skadat av akne, fet hy, pormaskar m.m. Vanliga problemområden där förstorade och igentäppta porer kan förekomma är på näsan och runt kinderna. Micro needling kan hjälpa dig minska storleken på förstorade porer genom att främja produktionen av kollagen, samtidigt som överhuden (epidermis) blir tjockare.